Navštivte i Brasileiro U Zelené žáby
Rok po prvním Brasileiru otevřelo v roce 2004 své brány i to ve Slovanském domě. Živé okolí ulice Na Příkopě v kombinaci s pestrými brazilskými chutěmi slibuje nezapomenutelný zážitek.
Pulzující atmosféra São Paula a jeho street food se staly inspirací pro naše předkrmy. Sýrové bochánky pão de queijo [paondžkejžo] z maniokové mouky jsou výborné samotné nebo jako příloha k masu. Výběr předkrmů se pravidelně obměňuje, proto na vás vždy čeká něco jiného.
Sushi má v Brazílii svůj jedinečný rukopis. Je sice prostší, za to však obsahuje exotické suroviny – ovoce, zeleninu, čerstvý sýr i smažené ingredience. Ve Slovanském domě ho přímo před vámi připraví sushi master, proto si ho vychutnáte všemi smysly!
Pálenka cachaça [kašasa] ze stonků cukrové třtiny původně Brazilcům moc nechutnala. Začali ji míchat s čerstvým ovocem, a tak vznikl slavný drink caipirinha. Kromě toho si v Brasileiru vychutnejte i další nápoje, které připravujeme ve spolupráci s Ondřejem Hniličkou z Hemingway Baru. Saúde!
Nechte doznít chuť sushi, objednejte si další caipirinhu a připravte se na pořádnou porci masa grilovaného na ohni! Takto ho naši kuchaři ochutnali v Brazílii a stejný zážitek chtějí dopřát i vám.
Politicky a sociálně angažované pouliční umění pichação [pišaso] je nedílnou součástí metropole a přenáší se i do vizuální podoby naší restaurace. Reportáž z naší cesty do São Paula si přečtěte na blogu Jídlo a radost.
Até breve!